Monday, January 3, 2011

De Boer bij Ajax tot 2014

Ajax heeft het contract met hoofdtrainer Frank de Boer verlengd tot 30 juni 2014. Dat maakte de Amsterdamse club zojuist bekend. De Boer nam onlangs het roer over van de opgestapte Martin Jol.

Ajax-trainer Frank de Boer Onder leiding van interim-coach De Boer won Ajax bij AC Milan en Vitesse. Ten koste van AZ werd de kwartfinales van de KNVB-beker bereikt.

Hennie Spijkerman (60) wordt assistent van 112-voudig international. Hij komt over van Ajax Cape Town. Spijkerman was in de ArenA eerder al assistent onder Henk ten Cate en Adri Koster. Danny Blind blijft de andere assistent-trainer.

De 40-jarige De Boer was zelf als speler vanaf de B-junioren actief bij Ajax. Hij kwam elf seizoenen uit voor het eerste elftal. Daarin speelde hij ruim 400 offici�le wedstrijden. De linksbenige verdediger won met Ajax vijf Nederlandse titels, twee KNVB-bekers, Super Cup, Champions League, wereldbeker en de UEFA-cup.

In 1999 vertrok De Boer naar het buitenland, waar hij achtereenvolgens speelde voor FC Barcelona, Glasgow Rangers, Galatasaray en Al-Rayyan. De oud-international begon zijn carri�re als trainer bij de Ajax-jeugd. Tijdens het WK van 2010 assisteerde hij bij Oranje bondscoach Bert van Marwijk.


bron: www.telegraaf.nl

No comments:

Post a Comment