Thursday, March 17, 2011

Cruijff schuift De Boer, Bergkamp, Jonk naar voren

(Novum) - Johan Cruijff wil dat Frank de Boer, Dennis Bergkamp en Wim Jonk de volledige technische leiding bij Ajax in handen krijgen. Dat advies heeft hij als voorzitter van de klankbordgroep technische zaken uitgebracht aan de directie van de Amsterdamse club, meldt De Telegraaf. Cruijff hoopt op die manier Ajax weer terug naar de top te brengen.

De bedoeling is dat de drie oud-voetballers, die respectievelijk de verantwoordelijkheid krijgen over de A-selectie, de opleiding en de scouting, vaak op het veld te vinden zullen zijn om de Ajax-talenten individueel beter te maken. De functie van hoofd jeugdopleiding, die nu wordt vervuld door Jan Olde Riekerink, zal komen te vervallen. Danny Blind blijft samen met Hennie Spijkerman hoofdtrainer De Boer assisteren. Het is niet bekend of hij nog een andere rol binnen de organisatie gaat vervullen.

Rik van den Boog wil niet inhoudelijk op de adviezen ingaan, maar zegt de plannen wel te omarmen. "Het spreekt voor zich dat ik de informatie met mijn collega's ga bespreken", zegt de algemeen directeur op de clubsite. "Daarna zullen er snel beslissingen moeten worden genomen."

No comments:

Post a Comment