Monday, July 21, 2008

Paultje Pils


Dit is Paultje Pils. Paultje Pils is een vriendelijk manneke en houd er wel van om gezellig ergens naar toe te gaan en dan een Pilsje te drinken. Zo ging Paultje Pils op een dag naar het afscheids feest van een lief aardig jongetje. Mama Pils had Paultje nog zo gewaarschuwd om niet te veel pilsjes te drinken. Maar zo stout als Paultje was, luisterde hij niet naar Mama Pils en dronk er toch meer dan goed voor hem was. Foei foei Paultje Pils, dat mag niet.

Zelf dacht Paultje Pils dat hij helemaal niet zoveel pilsjes had gedronken, maar zijn houding vertelde toch heel iets anders. Eenmaal weer thuis gekomen van het feest van het lieve aardige jongetje, besloot Paultje Pils maar het bedje in te kruipen om zo toch nog optimaal van zijn nachtrust te genieten.


Toen Paultje de volgende ochtend wakker werd voelde hij zich niet helemaal lekker. Vriendinnetje Pils vroeg zich af wat er met Paultje aan de hand was. Paultje wist het zelf ook niet, zoveel pilsjes had hij ook toch weer niet gehad. Uiteindelijk besloot Paultje om toch maar even naar de WC te gaan om zo van zijn misselijkheid af te komen.

Zo leerde Paultje Pils weer een aantal belangrijke lessen. Hij leerde dat het niet goed was om zoveel bij het lieve aardige jongetje te drinken en ook leerde hij dat hij zelf moest veranderen wil hij uiteindelijk ook net zo'n lief aardig jongetje worden. En zo kwam uiteindelijk toch alles weer goed. Eind goed al goed

Tot de volgende keer bij het nieuwe verhaal: "Het lieve aardige jongetje gaat naar Echt"

No comments:

Post a Comment