Sunday, November 28, 2010

Cruijff wil Frank de Boer als opvolger Jol

Johan Cruijff en zijn mannen willen Frank de Boer als opvolger van de huidige Ajax-trainer Martin Jol. Blijven de prestaties tegenvallen, is het mogelijk dat De Boer de plek inneemt van Jol. Dat is het idee van Johan Cruijff en zijn aanhangers, die samen proberen te helpen aan de toekomstplannen van Ajax. De Boer is momenteel hoofdtrainer van Ajax A1 en de assistent-trainer van Bert Van Marwijk bij het Nederlands elftal.

Cruijff wil dat De Boer hoofdtrainer wordt van Ajax. De huidige assistent Danny Blind mag wel blijven zitten en hoeft dus niet te vertrekken van Cruijff, wat overigens wel geldt voor Martin Jol. Twee weken geleden liet Cruijff zijn plannen weten op een bijeenkomst bij Lucky Ajax. Het Parool meldt dat hij daar zeer genuanceerd was en hij had aangedrongen om op een nette wijze een revolutie in gang te zetten.

De aanhang van Cruijff hekelt het huidig Ajax-beleid. Ze willen dat er snel iets gaat veranderen en dat er een nieuwe technisch directeur komt. Dat zou betekenen dat Jol kan vertrekken. De supporters balen ook van de situatie bij Jong Ajax. Ze vinden het niet kunnen dat Arnold M�hren is weggestuurd.

Het is nog onduidelijk wanneer de groep van Cruijff invloed krijgt op Ajax. Het hangt onder meer af van het faillissement van The Entertainment Group (TEG), waar algemeen directeur Rik van den Boog aandeelhouder van is geweest. Als dat gevolgen zou hebben voor Van den Boog, zou de voorzitter van Ajax, Uri Coronel, volgens intimi zijn lot daaraan verbinden.


bron: www.voetbalinfo.nl

No comments:

Post a Comment